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    jeudi 8 novembre 2012

    jmkl handmade;art in movement.









    BRCC - Race Promotion Night à Zolder : suspense à la lueur des phares

    from http://sport.turbomagazine.be
     
     

    Pour accueillir les finales du Belgian Racing Car Championship (BRCC) ce samedi, la Race Promotion Night a revu sa formule. Si le meeting se disputera toujours sur une seule journée, l’épreuve traditionnelle de 10 heures a été réduite de moitié, avec un départ donné à 16h45.
    Avant cela, après une qualification unique et commune de 75 minutes dès 9h50, deux Shorts Races de 30 minutes se dérouleront à partir de 12h25. Sauf accident ou panne mécanique, le titre devrait revenir aux frères Hans et Frank Thiers sur leur Ferrari 430 GT3 de la Scuderia Monza : « Cela reste un sport mécanique et avec la perspective de courses sous la pluie, tout reste possible, » explique Frank Thiers.«Une touchette ou une sortie de route pourrait nous priver des deux 4es places nécessaires pour tresser les lauriers. Avec mon frère Hans, nous avons été épargnés par les soucis jusqu’ici et espérons que cela continuera pour cette finale. »
    2e du championnat à 31 points des leaders, Stéphane Lémeret sait que son sort n’est plus entre ses mains : « Même si je remporte les deux dernières joutes, mes rivaux peuvent se contenter d’accessits. J’ai donc décidé de partager le volant avec Loïc Deman afin de garder un peu de budget pour pouvoir aussi viser la victoire lors de l’endurance en soirée. »
     
    Bouvy couronné tout seul ?
     
    La lutte pour le titre est nettement plus ouverte dans le championnat Long Race où la Porsche de Fred Bouvy et Christian Kelders (200 points) mène avec seulement 4 unités d’avance sur la Kia Pro_Cee'd Silhouette de Philippe Stéveny associé au Britannique Iain Dockerill.
    « Christian participant ce week-end au Rallye de Nouvelle-Zélande historique, nous ne roulerons qu’à deux, Damien Coens et moi, » précise Fred Bouvy qui pourrait donc être sacré tout seul (Coens a manqué une course) et remporter la « Coupe de Belgique des Pilotes en Circuits » (le cumul de la moitié des points en Shorts, et Long Races), classement où il compte 341,5 unités pour 304,5 à Iain Dockerill.
    Face à lui, l'infatigable Bruxellois retrouve comme en 2011 le Hannutois Philippe Stéveny : « Avec 100 chevaux de moins que la Porsche, une plus grande consommation et le double de temps pour changer nos roues compte tenu de la conception d’une auto prévue pour les sprints, nos chances sont minces, »estime le champion sortant. « Pour rivaliser avec Prospeed, nous aurions dû venir nous aussi avec une Porsche. Car même si nous gagnons le général, une 2e place suffira à Fred Bouvy pour être sacré. On ne peut donc miser que sur la régularité de notre Kia  et espérer des soucis pour nos rivaux. Au moins, on est déjà certains d’être couronnés en Silhouettes ; je garde mon titre en Tourisme! »
    En cas de soucis frappant les favoris, la Porsche d’Albert-Léonard (187 unités) est prête à créer une énorme surprise. Mathématiquement, la Porsche des Derdaele père et fils (155) et même la Gomez Compétition de Sarah Bovy (151) – associée ce samedi aux Français Arnaud Gomez et Sacha Bottemanne – peuvent encore l’emporter. Mais il faudrait un fameux concours de circonstances pour qu’il en soit ainsi.
    La bagarre en tête de cette une endurance de 5 heures (au lieu des 3 habituelles) concernera également l’Aston Martin GPR de Michael Schmetz, Pierre Grivegnée et… Maxime Soulet, la Ferrari de la famille Thiers, la Dodge Viper GT3 de Jerry De Weerdt et Jeffrey Van Hooydonk et la Volvo S60 Silhouette à moteur Chevrolet V8 confiée à Stéphane Lémeret, Loïc Deman et Edouard Mondron. (avec COM - photo J. Letihon)
    - Championnat Long Race : 1. Frédéric Bouvy & Christian Kelders 200 ; 2. Iain Dockerill & Philippe Stéveny 196 ; 3. Michaël Albert & Nicolas Leonard 187; 4. Dylan Derdaele 155; 5. Sarah Bovy 151; 6. Damien Coens 150; 7. Pierre Piron & Pierre-Yves Rosoux 147 ; 8. Nicolas Jussy 142 ; 9. Pascal Courrier 13 ; 10. Michaël Schmetz & Pierre Grivegnée 120 ; 11. Patric Derdaele 113 ; 12. Bruno Vermeeren 112 ; 13. Jean-Pierre Lequeux & Jean-Marc Ueberecken 109 ; 14. Jean-Christophe Montant 108 ; 15. Roberto Nale, Pascal Muller, Chris Mattheus, Didier Grandjean 106 ; etc.
    - Championnat Short Race : 1. Frank & Hans Thiers 421 ; 2. Stéphane Lémeret 390 ; 3. Franck Radet 365 ; 4. Pascal Courrier 303 ; 5. Frédéric Bouvy 283 ; 6. Jean-Pierre Lequeux 275 ; 7. Pascal Muller 274 ; 8. Jean-Christophe Montant, Michaël Schmetz 268 ; 10.Roberto Nale 245 ; 11. John Pilette & Jacque Naniot 232 ; 12. Didier Grandjean 229 ; 13. Iain Dockerill 217 ; 14. Vincent Vandenabeele 215 ; 15. Nicolas Jussy 195 ; etc.
     
    Championnat Belgian Cup Drivers : 1. Frédéric Bouvy 341,5 ; 2. Iain Dockerill 304,5 ; 3. Pascal Courrier 287,5 ; 4. Franck Radet 279,5 ; 5. Philippe Stéveny 275,5 ; 6. Hans & Frank Thiers 270,5 ; 7. Christian Kelders 270 ; 8. Michaël Schmetz 254 ; 9. Didier Grandjean 250,5 ; 10. Jean-Pierre Lequeux 246,5 ; 11. Pascal Muller 243 ; 12. Jean-Christophe Montant 242 ; 13. Nicolas Jussy 239,5 ; 14. Roberto Nale 228,5 ; 15. Pierre Piron 226,5 ; etc.

    Maverick Vinales to continue with Ricard Jove as his manager





















    There are still some rumors flitting about that Maverick Vinales may be taking Sandro Cortese’s place in Red Bull KTM Ajo team next season, however the situation between the Spanish rider and his manager Ricard Jove - who seemed guilty of not giving his client all the lowdown on other offers before signing him to a new two-year contract with Avintia Blusens - has taken a complete about face as a press release confirmed that Vinales will continue with Jove’s TDS Management company, that has been handling him for the last five years.
    Vinale’s, in fit of teenage angst walked out on his Avintia Blusens Moto3 team on the eve of the Sepang GP only to return with his tail between his leathers just a week later at Phillip Island - with his lawyer in tow - and apologize to everyone.
    The press release also stated that the ‘future of the rider’ will be confirmed in the following days, which just fuels more speculation if Vinales will be honouring his contract or if he will be getting his wish to ride for a ‘first division’ team.
    Source | motocuatro.com

    Johann Zarco to switch to Ioda Racing in 2013



















    Johann Zarco’s, debut in Moto2 couldn’t have gone better as he’ll be crowned the 2012 Moto2 Rookie of the Year during the FIM MotoGP Awards that will be held Sunday evening at Valencia.
    However, the 22-year old French rider will be switching leaving Gianluca Montiron’s JiR team at the end of the season and switch to Ioda Racing and replace Simone Corsi who will be partnering Alex de Angelis in NGM Forward in 2013.
    Source | infomotogp.com

    mercredi 7 novembre 2012

    MoB | Dining at America’s Steakhouses !!!!


    Every kind of meal has its own purpose, its particular ritual and significance. Burgers are meant for tailgating; road trips run on fast food; French restaurants seem fit for special occasions like anniversaries and third dates where you’re really trying to get some. Chief among dining rituals is the steakhouse dinner, when friends and colleagues gather around a generously-sized table to eat charred flesh and drink wine the color of blood. It’s not just a meal. It’s a beef séance.
    So it’s only fitting that we bring the Month of Beef in for a delectable landing at five great American steakhouses. We specifically chose tier-1 and tier-2 national restaurant chains (sorry Applebee’s), where we ordered our favorite steakhouse cut: the bone-in rib-eye, cooked medium-rare.
    Don’t see this cut on the menu? Pro tip: order it anyway. Most restaurants carry bone-in rib-eye in limited supply, leaving it off the menu because they’d run out so quickly if it were advertised.
    See our steakhouse meals after the break.

    The Palm

    Take Note:
    WISDOM FROM A PALM GM

    “The Palm has been in business for 85 years and we have an extremely loyal fan base… We have this group of lawyers that comes in almost every day, and if they asked for Chinese food, we’re going to figure out how to make Chinese food for them”. — Alex Hasbany, General Manager
    250 West 50th Street, New Yorkthepalm.com
    When The Palm opened in New York City in 1926, it was an Italian restaurant that served steaks on request. You can still get classic Italian-American dishes like veal marsala and chicken parmigiana there, but the restaurant is best known today for its decor — caricatures of celebrities, politicians and otherwise famous patrons — and its Prime grade steaks. The Palm’s signature cut is a New York strip, but the rib-eye we had at their Theater District location, one of four locations in the city (and where Liam Neeson is known to dine), was seasoned and cooked perfectly. You could even say that they have a very particular set of skills… skills they have acquired over a very long career.

    Del Frisco’s Double Eagle Steakhouse

    Take Note:
    A DEL FRISCO’S GM ON $$$

    “I always say to our staff, ‘Never apologize for our prices’. When I read reviews on Open Table and Yelp, and people say that we’re expensive — I agree that we’re expensive. But I also know that you got the best that money pays for, the quality was there, the hospitality we provided was second to none. That’s what you’re paying for. I stop at nothing to make sure everybody who walks out of here wants to come back”. — Scott Gould, General Manager
    1121 6th Avenue, New York |delfriscos.com
    Unlike The Palm, which is intimate and borderline genteel as steakhouses go, Del Frisco’s in midtown is a big raucous cathedral of beef. It fills out 18,000 square feet and three floors, each with its own martini-slinging bar and a floor-to-ceiling view of 6th Avenue. The food goes pound for pound with the environs. What you get is an almost comically large rib-eye that’s been neatly trimmed and nuked under a 1,500º broiler, giving it a crust that looks like polished lava rock. It’s one of the best steaks we’ve ever tasted.
    The presentation at Del Frisco’s is on the elegant side, which stands out among steakhouses that traditionally just put steak to plate to table. It’s a nice touch if you’re going to spend top dollar on a meal.

    Ted’s Montana Grill

    Take Note:
    THE TED’S PROPRIETOR SAYS…

    “I love food food and I love wine. Simple food is better. People love side dishes, they love potatoes, they love steak — and they want just that, not all this other stuff they can’t pronounce or that’s made to look pretty. That’s what we do here: it’s to the point, good wine, and the best service we can provide”. — Brianne Demmler, Proprietor
    110 West 51st Street, New Yorktedsmontanagrill.com
    Ted’s Montana is really more of an American restaurant and grill than what we might traditionally consider a steakhouse. The focus there is meat, though, and there’s a buffalo head mounted on the wall at the New York location in case there’s any question. Ted Turner, who owns the chain, supplies the bison from his 15 ranches in the western plain states. (Interesting fact: Turner is the second largest individual landowner in North America, with two million acres.) What you’re looking at steak-wise varies based on location; it’s a combination of beef and bison, with cuts ranging from bison strip steaks to beef prime rib — all of it butchered in-house.
    We tried the bone-in cowboy bison rib-eye (a slight departure for the Month of Beef, but when in Rome…), which gets seasoned and seared on the griddle in olive oil rather than broiled. It’s noticeably leaner than beef, and the flavor is light and a little sweet compared to the round richness of a beef rib-eye. A damn fine steak.

    The Capital Grille

    Take Note:
    BEEF FACT

    The Capital Grille is owned by Darden Restaurants, the same company that owns Olive Garden, LongHorn Steakhouse and Red Lobster.
    155 East 42nd Street, New Yorkthecapitalgrille.com
    The Capital Grille may not have a storied history like The Palm or a famous owner like Ted’s Montana, but what it lacks in lore it makes up for in damn good beef and perfect service. The steaks at Capital Grille are all dry-aged at the restaurants and cooked in infrared broilers. Even with a bad case of beeftigue, we crushed an entire bone-in rib-eye and a side of sauteed spinach for lunch. After the steak, the best part of the meal was our waiter, a Peter Sarsgaard ringer who was so gravely attentive it felt like he was repaying us some ancient debt with his service. Give this guy a promotion.

    Morton’s The Steakhouse

    Take Note:
    BEEF FACT

    The founders of Morton’s, Arnie Morton and Klaus Fritsch, met when they worked together at the Playboy Club in Montreal. Respect.
    551 5th Avenue, New York
    mortons.com
    You couldn’t talk steakhouses without a nod to Chicago, America’s meatpacking capital from the Civil War through the 1920s. Morton’s was founded in Chicago in 1978, and today all of its 69+ locations still get their Prime-aged beef cut and shipped from the Windy City. We think of Morton’s as a businessman’s steakhouse: old timey decor, dim lighting and plenty of room to spread out in a comfortable booth. Our experience there was mixed. Our Americanos were weak (“like one espresso shot had been split between both cups”, according to one dining companion) and our waitress was a little glum (she shrugged and said “Eh, look at my life”, when we asked how she was doing).
    Perhaps we caught them at a bad time (between lunch and dinner). But the rib-eye was good, and this wasn’t the Month of Coffee, so we’ll give them a pass.

    RUGGERI COMICS november !







    Yam 600 XJ par Thiago Vidal








    Triumph Speed Triple 'Bulldog' by Vilner Custom Bike


    Triumph Bulldog by Vilner
    Take a Russian rider with a longing to make his Triumph Speed Triple stand out from the masses, give it to Bulgarian custom builder Vilner to give it a special look and behold the ‘Bulldog’.


    Vilner has replaced the twin lights with a single and large headlamp, pushed the mirrors over the handlebars, added new black matte exhaust pipes, and fabulous gold coloured Oz Racing wheels, and rounded everything out with warm brown leather and stitching on the seat and trims that gives the streetbike a very classy look.
    More pics and a video .

    IMSA PERFORMANCE MATMUT TERMINE EN HÉROS À BARCELONE.



    Raymond Narac, Patrick Pilet et la Porsche 911 GT3 RSR #16, se sont imposés en héros incontourna- bles lors de la finale de l'international GT Open. En terminant 4e samedi de la course longue, les pilotes IMSA Performance Matmut ont poursuivi leur festival le dimanche, avec une 2e place aux allures de victoire. Les couleurs de la Matmut auront sans arrêt monopolisé les écrans durant cette finale du GT Open 2012. Une visibilité due aux talents de Patrick Pilet et Raymond Narac qui ont assuré le spectacle en piste associant l'efficacité à la combativité au terme de deux courses monumentales.

    Ayant perdu toute chance dans la conquête du titre aux deux tiers de la saison suite à des faits de course aux circonstances contestables, l'équipe rouennaise s'est déplacée sur les derniers meetings de l'international GT Open avec la ferme intention de remporter un maximum des quatre courses restantes. Au terme de cette saison 2012 d'international GT Open, dimanche soir à Barcelone, chaque membre d'IMSA Performance Matmut pouvait être fier du travail accompli et des résultats obtenus sur le circuit catalan. Face à une balance de performance peu favorable à sa monture sur piste sèche et à la composition Pro-Am de son équipage, force est de constater que l'équipe IMSA Performance a trouvé la volonté de se surpasser pour aller chercher une victoire à Monza et un splendide podium à Barcelone en réalisant deux meetings parfaits.

    Course 1 (70 minutes)
    39 voitures participaient à la finale 2012 de l'international GT Open sur le circuit de Barcelone. Après des essais libres fructueux en bons réglages, Raymond Narac ne pouvait profiter de tout le potentiel de sa Porsche 911 GT3 RSR 2012 lors de sa qualification en raison d'une crevaison lente. Il s'élançait donc en 14e position dans la course 1. Parti prudemment, il conservait sa position avant d'être dépassé par la Ferrari de d'Alexander Talkanitsa junior. L'abandon de la Porsche Manthey lui redonnait sa place. Le patron-pilote plongeait dans la voie des stands au bout de 28 minutes de course. Patrick Pilet prenait le volant et repartait juste devant la Ferrari de Gianmaria Bruni. Cette fois, contrairement à la course de Monza, Patrick Pilet pouvait exprimer tout son talent et se maintenir devant le pilote transalpin enchainant de nombreux tours rapides. Une fois la valse des ravitaillements terminée, la Porsche IMSA pointait en 7e position. Commençait alors un festival de tours spectaculaires où la GT allemande et son pilote officiel impressionnaient l'assistance dans les virages en enchaînant glissades contrôlées et sauts de vibreurs. Une performance permettant de dépasser à la régulière une Corvette, l'Aston Martin de Bertrand Baguette et la Ferrari AF Corse de Fédérico Léo avant de terminer à 5 dixièmes seulement de la Corvette de Miguel Ramos pour le compte de la 3e place. Epoustouflant pour un équipage parti du 14e rang. Si le podium s‘était refusé à eux le samedi pour 5 dixièmes de seconde, Patrick Pilet et Raymond Narac, décidemment très à l'aise sur le circuit de Montmelo, étaient en confiance le lendemain. Tous les espoirs étaient permis avec le 7e temps décroché par Patrick Pilet en qualifications.

    Course 2 (50 minutes)
    Sur une piste légèrement humide et en pneus slicks, Patrick Pilet savaient prendre l'avantage sur ses adversaires dès le départ de la course courte (50 minutes) et pointer en tête dès la fin du premier tour. En virtuose du volant, le pilote officiel Porsche prenait le large avec plus de 12 secondes d'avance sur ses adversaires, et pensait porter cet avantage à 20 secondes avant de rendre le volant à Raymond Narac. La victoire semblait se dessiner mais l'apparition d'un safety-car remettait tout en cause. Marco Holzer et la Porsche Manthey rattrapaient leur retard et tout était à refaire. Patrick Pilet parvenait à regagner quelques secondes à la fin de la neutralisation en enchaînant à nouveau plusieurs tours exceptionnels. La Porsche IMSA Performance Matmut #16 rentrait dans la voie des stands à la fin de la fenêtre de temps autorisant les ravitaillements. Raymond Narac reprenait la piste juste devant Nick Tandy et gardait la tête de l'épreuve. La Porsche Manthey, en lice pour le titre, se faisait plus pressante mais buttait sur l'adresse et l'allure de Raymond Narac. Un superbe mano à mano s'engageait alors entre le pilote Porsche et le patron d'IMSA Performance Matmut. Au troisième tour de cette confrontation, Tandy passait au bout de la ligne droite sans pouvoir distancer Raymond Narac. La patrouille Porsche filait vers la victoire même si Raymond Narac se montrait plus incisif que Nick Tandy et revenait dans les échappements de la 911 GT3 RSR de l'équipe allemande. Les deux Porsche 911 GT3 RSR 2012 franchissaient la ligne d'arrivée dans cet ordre, séparées par moins de huit dixièmes de seconde. Patrick Pilet et Raymond Narac pouvaient légitimement fêter depuis le podium leur performance sur l'ensemble de cette finale avec une deuxième place au parfum de victoire !

    Raymond Narac (co-propriétaire d'IMSA Performance Matmut et pilote de la Porsche 911 GT3 RSR #16) : « Le seul regret que l'on puisse avoir ce week-end tient dans ma crevaison en qualification, où je pouvais accrocher la 9e voire la 8e position, ce qui nous offrait potentiellement le podium dès le samedi avec peut-être l'inconvénient d'un handicap supplémentaire de temps le dimanche, mais ça fait partie de la course. L'équipe Manthey Racing a dû se faire beaucoup de souci et sans l'intervention du safety-car, dimanche, ils ne nous revoyaient plus, la victoire nous tendait les bras. J'étais très rapide dimanche, et aussi rapide que Nick Tandy. Il était plus incisif que moi au début car il avait déjà bouclé plusieurs tours donc il a fini par me passer. Ensuite je revenais sur lui, mais compte tenu de la situation au championnat je n'ai pas pris le moindre risque de tout compromettre en tentant le dépassement, manœuvre lors de laquelle un accrochage est toujours possible. Le Manthey Racing est une belle équipe et j'ai beaucoup de respect pour ces gens là. Nous avons réalisé un très beau final, c'était parfait et j'ai aussi pris beaucoup de plaisir en pilotant la voiture lors de ma bagarre avec Nick Tandy. »

    Patrick Pilet (pilote officiel Porsche et pilote de la Porsche IMSA Performance Matmut #16) : « Nous sommes vraiment contents de terminer ainsi la saison après avoir connu de la malchance à la mi-saison. Remonter sur le podium pour les deux derniers meetings du GT Open est un beau résultat. Tout le monde a vraiment bien travaillé dans l'équipe. Les réglages étaient bons, voire très bons en course, nous dégradions très peu les pneumatiques ce qui m'a laissé tout loisir d'attaquer comme je le souhaitais. Il m'a manqué un petit tour pour accrocher le podium samedi. Nous étions moins vite que les autres en ligne droite. Dimanche dans des conditions que j'aime beaucoup, une piste un peu mouillée avec des slicks, je me suis fait plaisir. Lors du premier tour le pilote de la Ferrari, alors en pneus pluie braque sur moi alors que j'étais passé à l'intérieur. Le petit contact n'a heureusement pas eu de conséquences. J'avais creusé un écart de 12 secondes quand le safety-car à gâché notre stratégie, on n'a pas été chanceux. J'ai réussi à reprendre un peu de temps après la neutralisation mais pas assez pour la victoire. Nous avions choisi des pressions nous permettant d'être hyper agressifs dès le retour en piste de Raymond. »

    Source : IMSA Performance Matmut

    Metzeler's 2013 'Garages' edition calendar


    Metzeler 2013 Garage Calendar
    This year the Metzeler Classics calender, which has reached its 20th edition and which celebrates two wheeled competitions from the end of the sixties with black & white snapshots, is joined by the “Garages” theme with images depicting the most well known international customizers.
    The “Metzeler Calendar Party”, open to all bikers and coinciding with EICMA, will be held at the Innvilllà nightclub in Milan on 14 November from 9:30 PM
    Metzeler, which will celebrate its 150th anniversary next year, has decided to introduce the 20th edition of the by now famous Metzeler Classics calender with a party dedicated to all two wheel enthusiasts. Planned to coincide precisely with the International Motorcycle Show, on 14 November from 9:30 PM at the popular Innvilllà nightclub in Milan (Via Pegaso, 11 – 20151) the “Two-wheel specialist” will kick off an event to celebrate the new calendar and 150 years of history at the highest technological levels.
    Since 2010, along with the Metzeler Classics calendar, with its fascinating black & white images of the golden years of motorcycling, Metzeler has selected snapshots which are dedicated to a theme which is particularly dear to the brand. And this is why, after the 2010 calendar dedicated to the Cuba Classic Motorcycle Club (MOCLA), the 2011 edition which featured the historic Café Racer movement, and the 2012 issue which paid homage to Japanese motorcycles, Metzeler has decided to call the 2013 edition “Garages”

    Passion, care, enthusiasm. Loving two wheeled transport means knowing that a bike can provide intense thrills to those who appreciate its qualities. A biker, even more than a motorist, is and must be an enthusiast. Because a motorcycle tends to be inconvenient – if it rains you get wet, if it’s cold you feel it In fact, a motorcycle is first and foremost a life philosophy, and then a mode of transport It is a devotion that translates into hours and days dedicated to maintaining and customising your ride, sometimes in an independent and self-taught way in your own garage or in tight spaces, on Sunday or during the week, in whatever spare time you have Hours and hours spent making your motorcycle different from the factory models, making it special and simply unique. There are those who have transformed this passion into their livelihood: customizers who have turned their passion into craftsmanship.
    To celebrate the 150th anniversary, which falls in 2013, Metzeler has decided to dedicate its calendar to these people – to bikers who, in the most unlikely corners of the world, disassemble, manipulate, reassemble, forge and create masterpieces which are destined to become unique pieces. Artists of the two wheeled world like those in the images of this calendar, Kengo Kimura from Japan, who uses his workshop in Hiroshima to modify mostly English and Japanese single cylinder bikes, the Frenchmen from El Solitario Motoclub who do this mostly just for fun or the Bavarian “Isle of Man mad”, who has dedicated himself for over thirty years to customising English Classic Racers. Or there is Ian Halcott, the boss at Twin Line in Seattle who, along with his team, creates collectables from old Japanese bikes, or the young English designers Roy Norton and Thomas Kasher whose passion dates back to their days at university, and last but not least, Marco Pucciarelli and Vincenzo Innella who breathe life into priceless gems of value and beauty in their small workshop in a village in Southern Italy.
    Created in 1994 as a special edition of the cult calendar Classic Moments, Metzeler Classics quickly became popular, winning over a faithful following of enthusiasts thanks to its precious snapshots from the street and off road two-wheeler world, in which Metzeler has raced and been successful throughout the years.

    At 50 x 52 centimetres, this calendar is produced in Weissach, in the Stuttgart area, by Text & Technik Verlag, the company that designed the very first Classics calendar in 1994. Using a five colour printing process with an additional matt finish, the calendar is printed at the highest trade standards on extremely high quality paper, while both the front and rear covers are printed on glossy paper. The 2013 calendar, which will have a circulation of just 6000 copies worldwide, features 31 subjects, is printed front and rear and has a description of each image in German and English.